Обезкосмяване-кой е правилния метод за вас?

Кой е най-подходящият метод за това болезнено задължение?

Обезкосмяване-кой е правилния метод за вас?

Искате да се отървете от окосмяването по краката, ръцете, корема, горната устна, изобщо нявсякъде по тялото? Страхотно! Обезкосмяването е въпрос на личен избор, но ако решите да го правите има хиляди начини за това. Различните методи имат и предимства и недостатъци. Ето ги и тях:

Кола маска

Обезкосмяване-кой е правилния метод за вас?

Предимства: Всички типове косми и от всички зони могат да бъдат премахнати с кола маска. Тя забавя растежа на космите и те стават по-тънки. Премахването на голям брой косми с едно движение намалява болката.

Недостатъци: Прекалено горещата кола маска може да изгори кожата, така че кажете ако ви е прекалено гореща. Не се бръснете поне 3 дни преди посещението в салона, защото ако космите са прекалено къси, кола маската няма да ги отскубне. 

Лазерна епилация

Предимства: Лазерната епилация е много изкушаваща.. за тези жени, които имат тъмни косми и бяла кожа. Тя може да се прилага на вякакъв вид кожа и всякакъв вид косми, но са нужни повече процедури

Недостатъци: Лазерната епилация е вредна за бременни жени и за такива, които се излагат на слънце. Също така, за да има ефект от нея са нужни от 4 до 6 процедури, което ще ви струва цяло състояние!

Бръснене

Обезкосмяване-кой е правилния метод за вас?

Предимства: Можете да се бръснете навсякъде и по всяко време. Това е най-бързия и най-лесния метод за премахване на нежеланото окосмяване. Не бива да се бръснете повече от веднъж на седмица и бръсненето изсушава кожата, затова е добре да използвате хидратиращи продукти. 

Недостатъци: Косъмчетата се обръщат и се превръщат в ужасни пъпки. Космите ви ще се появят след 2-3 дни. И с всяко бръснене, космите стават по-твърди и по-черни.

Депилатоар

Предимства: Вероятно баба ви е използвала депилатоар. Това също е лесен и бърз метод. Премахва косъмчетата по същия начин, както самобръсначката, но не изсушава толкова кожата. 

Недостатъци: Ако оставите крема за по-дълго време, отколкото е нужно, е възможно да изгори кожата ви. Първоначално сложете само една точица от крема, защото може да сте алергични или кожата ви да не реагира както трябва.

Епилатор

Обезкосмяване-кой е правилния метод за вас?

Предимства: Епилаторът има малки пинсети, които отскубват всеки един косъм. Няма начин да пропуснете някое косъмче, освен това той е подходящ за всички типове кожа. 

Недостатъци: Разбира се, това е най-болезнения метод за обезкосмяване. Което е нормално, тъй като усещате отскубването на всеки един косъм поотделно. Остават следи и дори може да си направите ранички.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay