IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за епилация с кола маска

10 юни 2014 14 20

Какво трябва да знаете, ако се спрете на този метод за обезкосмяване

Снимка: Photl.com

Снимка: Photl.com

Топлото време ни кара да обличаме разголените дрехи и да показваме повече плът. А това от своя страна води до сериозно обезкосмяване. Някои предпочитат бръснача, други са фенове на лазерната епилация, а трети използват добрата стара кола маска. Всички тези процедури имат своите предимства и недостатъци, които трябва да имате предвид.

Ето и кое е важно да знаете преди да пристъпите към кола маската по съвет на дерматолога Ладан Шахаби от Ню Йорк.

Обмислете вариант да си правите кола маска у дома

Вече има десетки продукти, които да ви улеснят при обезкосмяването в домашни условия. Предимството да си правите тази процедура у дома е, че може да си спестите някои инфекции и зарази. Повечето козметични салони уверяват, че спазват всички хигиенни условия, но никога нямате 100 % гаранция.

Освен това един комплект за домашна кола маска съдържа всички неща, които трябва да приложите на кожата преди и след самата процедура. Лентичките пък не заемат място и са лесни за употреба, така че във всеки един момент с тях може да отстраните някой нахален косъм.

Направете внимателно проучване на салона, който сте решили да посетите

Никога не ходете на сляпо в салон за красота. Допитайте се до някоя приятелка, къде си прави кола маска, за да може да ви препоръча добър специалист с качествена кола маска, след която няма да имате синини или рани. Попитайте я и какви са хигиенните условия и дали козметичката сменя редовно чаршафите и шпатулата, с която нанася лепкавата течност.

Не си записвайте час седмица преди цикъла ви или по време на него

В този период тялото и кожата са много по-чувствителни. Най-добре е да изчакате цикълът ви да свърши и 2-3 дни след това да се подложите на обезкосмяване с кола маска.

Обезчувствете мястото

Ако трябва да обезкосмите малка част от тялото си, преди това притиснете бучка лед към мястото или го намажете с алое вера, за да стане по-малко чувствително.

Не ходете на фитнес след кола маска

Потенето повишава шанса от инфекции, така че не бързайте със спорта след обезкосмяването с този метод. Хубаво е и поне 2-3 часа да не мокрите третираната кожа.

Потърсете лекар

Ако 24 часа след кола маската забележите някакви съмнителни петна или наранявания по третираната кожа, както и ако усещате болка на мястото, по-добре се консултирайте с дерматолог.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )