Лазерната епилация: всичко, което трябва да знаеш

жена секс
Снимка: iStock

Нежеланото окосмяване по тялото винаги е бил кошмарът на жените. Нежната половина от населението се подлага на невероятни процедури, за да се отърве от космите. А във войната с тях са позволени всички средства – самобръсначки, кола маска, епилатор и какво ли още не.

В древността дамите са използвали кремък, смола, карамел, мед и дори смес с арсеник или гасена вар, които често оставяли тежки белези по епидермиса. В наши дни тези методи са хем отживелица, хем нещата не са се променили кой знае колко. 

Най-безболезненият, бърз и ефективен метод си остава самобръсначката. Недостатъците му обаче са, както добре знаете, че още на втория ден косъмчетата поникват и след дългото му прилагане те стават все по-дебели и гъсти.

С най-задоволителен дълготраен ефект са методите, при които косъмът се отстранява заедно с корена. Кола маската и епилаторът осигуряват този ефект. И двете процедури обаче са свързани с болка и време. Кола маската винаги се получава най-успешно, когато е направена от козметик в подходящо за целта студио. Това коства време и пари. В домашни условия също може да се прави, но не всички дами успяват да се справят със задачата.

Що се отнася до епилацията, тя се извършва у дома и трябва да се заредите с търпение, свободно време и място, където космите спокойно да падат и след това да бъдат почистени. Както ясно се вижда, всички тези методи имат своите предимства, но и немалки недостатъци, а в крайна сметка космите продължават да си растат и да изискват от нас през няколко дена да ги отстраняваме.

лазерна епилация
Снимка: iStock

От няколко години насам обаче все по-силно навлизат фото и лазерната епилация.

Те са стъпка в развитието на естетичната медицина и обещават да елиминират цялото окосмяване в третираните с тях зони. И за двете техники се изискват специална апаратура и подготовка от страна на извършващия манипулацията.

Но докато фотоепилацията е по-евтина и почти всеки козметичен салон има закупен уред и предлага услугата, то с лазерът нещата стоят по по-различен начин.

Ето какво задължително трябва да знаете за тази процедура, преди да се подложите на нея:

Лазерната епилация: най-важното накратко

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти