Блог

Натурални методи за трайно обезкосмяване

Натурални методи за трайно обезкосмяване

Има няколко начина за трайно и лесно обезкосмяване с орехи и други природни средства. Ако ги приложите ще спестите на организма си ненужни химически и механични въздействия. С природните методи се постига лесно, бързо и безболезнено обезкосмяване и другото, което е по-важно – тези начини са много ефикасни.


 

Рецептите за трайно обезкосмяване с орехи, куркума и други продукти от природата идват от Изтока. Народите там използват куркумата като подправка за множество ястия, а освен това и при редица заболявания и процедури, с профилактична цел. Тя помага и при възможността да се премахнат нежеланите косми на места, където не е приятно да се виждат.


 

За целта се слага малко количество от куркумата във вода, където тя трябва да набъбне, след което се обработва желаната за обезкосмяване част от тялото. Хубаво е тази смес да действа колкото се може повече, дори и може да преспите с нея, но за целта е хубаво да се увиете с найлон или фолио, тъй като куркумата цапа много.


 

На сутринта сместа се отмива със сутрешния душ, но за ваша изненада кожата ви няма да е оцветена, но пък за сметка на това обработените с маската косми ще са по-тънки. Правете тази процедура поне веднъж в седмицата за около месец, и космите ви ще оредеят и ще опадат трайно.


 

Освен с куркума, може да постигнете трайно обезкосмяване с орехи. Става въпрос за зелени орехи, а методът също е стар и изпита през годините. Зеленият орех се разчупва и със зелената част се натъркват местата по кожата, на които искате да намалеят и опадат космите. Правете това обезкосмяване с орехи всеки ден и след месец космите ще са много по-малко.


 

Източник: lechitel.net


 

Още:

По-здрави и красиви след морето. Няколко доказани факта.


 

Какви храни да изберем, за да имаме кожа като от сатен


 

Изхвърлете мазнините от организма със СПА вода (рецепта)


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.natural-enlightenment.net
Предишна статия
Как да избегнем появата на синини

Как да избегнем появата на синини

Следваща статия
Рецепта за лечебен мед от босилек, който подпомага имунната система, успокоява кашлицата и действа благоприятно при стомашни проблеми

Рецепта за лечебен мед от босилек, който подпомага имунната система, успокоява кашлицата и действа благоприятно при стомашни проблеми

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар