IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как естествено да премахнем окосмяване по лицето?

27 май 2015 09 49

Деликатната зона изисква деликатни грижи

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Най-ужасяващият проблем, свързан с красотата, който жените имат е окосмяването по лицето.

Толкова нежелано и толкова трудно за преборване. Както много пъти сме споменавали, природата не трябва да се пренебрегва в никакъв случай – понякога тя има много по-ефективни и щадящи кожата съвети за нас, които не могат да се мерят със съвременните технологии.

Именно затова решихме да се обърнем към естествените съставки, с които да преборим окосмяването на лицето.

Все пак, не трябва да забравяме, че деликатна зона като кожата там изисква деликатни грижи.

Представяме ви какво можете да използвате като алтернативен, но естествен вариант на епилация.

Куркума

Куркумата е добра както за тена на кожата, така и за терапии, тъй като има антибактериален ефект. Той помага да се ограничи растежа на косъмчета по лицето и решава много проблеми с кожата и дори рани.

За маската

Направете паста чрез накисване на куркума на прах във вода. Приложете в зоната на лицето, в която имате окосмяване и оставете да преседи. След като изсъхне, използвайте кърпа, потопена в топла вода, за да почистите пастата. Ще забележите, че с нея ще премахнете и косъмчетата.

Брашно

Често сме чували бабите ни да разказват, че са използвали брашно за маски за лице. Жените в много части на Индия редовно използват маска, получена чрез смесване на брашно с куркума. Смята се, че маската успешно премахва излишно окосмяване по лицето, около устата и по-специално брадичката. Резултатът е получаване на гладка и безупречна кожа.

За маската

Смесват се в равни части брашно и куркума с малко вода, за да се направи гъста паста. Нанесете маската върху лицето и оставете да засъхне напълно. След това почистете с кърпа, напоена с топла вода.

Яйца

Разказвали сме много пъти за ползотворното действие на яйцата за косата, но се оказва, че продуктът има още какво да даде за нашата красота.

За маската

Вземете белтъка на едно яйце и добавете половин супена лъжица царевично брашно и 1 супена лъжица захар. Направете гладка паста и нанесете върху частта от лицето, която е с нежелано окосмяване. След като изсъхне маската, издърпайте. Малко е болезнена, но има невероятни резултати с косъмчетата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари