IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 неща, които трябва да знаете за епилацията у дома

14 януари 2014 07 00

Уверете се, че не пропускате нито една от тези стъпки, когато правите кола маска у дома

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Не е изненада да кажем, че няма жена, на която да ѝ е приятно по време на процедурите за премахване на нежеланото окосмяване по тялото. И все пак, това не означава, че трябва да бъдете нещастни.

Независимо дали предпочитате да се бръснете или да премахвате космите си с течен восък, захар или сте фен на лазерната епилация, нищо не ви носи подобно удоволствие, както гладката кожа по тялото ви. Но преди да стигнете до това усещане, преминавате през някои трудности, които може да си спестите.

Голяма част от дамите използват като основен метод за премахване на окосмяването си кола маска у дома. Точно за тях са нашите важни съвети, които ще помогнат за добрия резултат от процедурата. Прочетете ги, преди да посегнете към лентите с восък.

1. Не сменяйте често бръсненето с кола маска – това е основната причина за врастналите косъмчета в кожата. Изберете един от двата метода и го прилагайте постоянно. Бръсненето след кола маска може да раздразни кожата ви. Заредете се с търпение, за да изчакате да израснат достатъчно косъмчетата с дължина, подходяща за кола маска.

2. Ексфолирайте често кожата на тялото – това е превенция срещу врастнали косми и премахва вече образували се такива. За по-голяма площ като краката ви, използвайте по-груб ексфолиант. За бикини зоната може да използвате по-нежен ексфолиант като този, който използвате за лицето си.

3. Най-подходяща дължина за космите – това е тайната да не ви боли, докато отлепяте лентата с восъка от кожата си. По-къси косъмчета означава повече болка. Плюс това, няма да премахнете качествено всички косми.

От друга страна, твърде дългите косми също не са определящи за добър резултат от кола маска, тъй като те са доста „разхвърляни“. Ако е необходимо... заредете се с търпение и си поиграйте с ножицата, като ги подрежете малко, преди процедурата. Така ще получите оптимални резултати. Най-добрата дължина на космите за кола маска е около 0.5 или 1 см.

4. Използвайте бебешка пудра предварително – преди кола маската кожата ви трябва да е добре почистена, но след това нанесете малко бебешка пудра върху площта, която ще третирате. Това ще попие излишната влага, която иначе би попречила на доброто сцепление на восъка с кожата.

5. Нанасяйте и премахвайте лентата с восъка в правилната посока. Нанася се по посока на растежа на косъма, а се премахва в противоположната. Това е от решаващо значение, тъй като може да нараните кожата си при неправилно изскубване на косъма.

6. Не нанасяйте лента два пъти на едно и също място – особено, когато го правите сама. Ако все още са останали косъмчета по кожата, след като сте махнали лентата, използвайте пинцета, за да ги премахнете. Повторното нанасяне на лента върху вече третирана зона със сигурност ще доведе до лоша реакция на кожата ви.

7. Задължително тествайте температурата на восъка – ако е много горещ, ще изгорите кожата си. Идеалната температура гарантира лесно и бързо премахване на космите, както и качеството на крайния резултат.

8. Не третирайте с кола-маска зони с чувствителна кожа или кожа, която е изгоряла – акне, екзема или възпаления могат да се влошат и да се наложи по-сериозно лечение.

9. Запознайте се добре с инструкциите за употреба – особено, ако сте решили да смените марката на кола маската. Уверете се, че няма различия в приготвянето или в стъпките за изпълнение на самата процедура.

10. Практикувайте върху кожата на приятелка – това помага да усетите ефекта. Често ние щадим собствената си кожа и не смеем да издърпаме лентата така, че да премахнем от един път космите. Но когато видите, че всъщност умеете да го правите, но сте нежна към себе си, ще добиете повече смелост. В крайна сметка, практиката води до съвършенството.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари